Shkarko fletoren e punes

Shumë shpejt

Loja më e mirë e krijuar
për ju fëmije të dashur.

Memedhe quhete toka
ku me ka renure koka

ku kam dashur mem’e ate,
ku me njeh dhe gur’ i thate

ku kam pasure shtepine,
ku kam njohur perendine,

stergjyshet ku kane qene
dhe varret q’i kane vene,

ku jam rritur me therrime
ku kam folur gjuhen time,

ku kam fis e ku kam fare,
ku kam qeshur, ku kam qare,

ku rroj me gas e me shpres,
ku kam deshire te vdes.